Yapımı hala devam etmekte olan  İMES Organize Sanayi Bölgesi Altyapı İnşaatına Eylül 2005’te başlanmış olup, 2014 sonu itibariyle tamamlanması planlanmaktadır. Modern ve kaliteli altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin gözde OSB’lerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.

 

Kazı Dolgu İmalatları 

4,000,000 m3 kazı, 4,000,000 m3 dolgu yapılarak arazi, sanayicinin kullanabileceği %2 eğimli parseller haline getirilmiştir.

 

Betonarme Galeri İmalatları 

13 km uzunluğunda ve 2.50m x 2.50m ebatlarında (Yüksek gerilim kablolarının, içme ve kullanma suyu hatlarının, elektrik ve diğer data hatlarının içerisinden geçirildiği) betonarme galeri şeklinde imalatı yapılan menfezler tamamlanmış ve kullanıma açılmıştır.

 

Yağmursuyu İmalatları 

Bölgenin yağmur suyunu toplamak amacıyla 10 km uzunluğunda yağmursuyu hattı yapılmıştır. Korige borular ve polietilen yağmursuyu bacaları kullanılarak imalatı yapılan yağmur suyu hatları tamamlanarak hizmete açılmıştır.

 

Kanalizasyon İmalatları

Yine yağmur suyu hatları gibi korige boru ve polietilen bacalardan imal edilen atıksu hatları da 10 km uzunluğunda olup, Organize Sanayi Bölgesi’nin kanalizasyon atıklarını toplayarak arıtma tesisine ulaştırılmasını sağlamaktadır.

 

Doğalgaz ve İçme/Kullanma Suyu İmalatları

Bölgenin doğalgaz ve içme suyu hatları polietilen ve çelik borularla imal edilmiş, tüm testleri ve onayları yapılarak kullanıma açılmıştır.